Deloitte živě 

Byznys se netýká jen metropole, říká k otevření nové pobočky Miroslav Svoboda

Nová pobočka v Českých Budějovicích, která se otevřela 1. února 2024, se primárně zaměří na daňové poradenství. Firmám na jihu Čech pomůže mimo jiné i v oblastech, jako jsou dotace, investiční pobídky nebo třeba ESG.

Nová pobočka se zaměří především na daňové poradenství.

„V Deloitte nepropadáme tzv. pragocentrismu a uvědomujeme si, že byznys se netýká jen metropole. Jsem rád, že jsme iniciativu kolegů, kterým Jihočeský kraj přirostl k srdci, dotáhli do otevření našeho oficiálního zastoupení v regionu a věřím, že vznik naší nové pobočky je významný krok pro dynamicky se rozvíjející jihočeské firmy, kterým budeme pomáhat k jejich dalšímu růstu a úspěchu,” říká country leader českého Deloitte Miroslav Svoboda.

A co je hlavní motivací k otevření nové kanceláře?

Podle Pavlíny Stachové, senior manažerky daňového a právního oddělení, vnímá Deloitte potřebu být blízko jihočeským klientům, kterým pomáhá uspět v jejich byznysu. „Současně nám nová pobočka otevírá prostor i k účasti na místním trhu práce, kde máme zájem jak o čerstvé absolventy, tak o zkušené odborníky, kteří mají chuť i ambice se profesně posunout, aniž by se museli stěhovat do Prahy,“ dodává.

Podle Jihočeské hospodářské komory je oblast v rámci tuzemské ekonomiky významná a aktuálně jde i o jeden z nejvíce atraktivních regionů Česka pro zahraniční investice. „Dříve měl Jihočeský kraj silnou pozici hlavně v zemědělství. Vzhledem ke své geografické poloze a také v souvislosti s budováním Jaderné elektrárny Temelín, kdy byla podstatně vylepšena nejen silniční a železniční síť, ale také vodovody, rozvody plynu a elektrické energie, se v regionu hodně investovalo do průmyslu i turismu. Dnes zde sídlí významné průmyslové podniky v českých rukách, ale i ty zahraniční, převážně z Rakouska a Německa. A všude tam, kde se investuje, jsou potřebné také služby bank nebo poradenských a auditorských firem,” myslí si ředitel Jihočeské hospodářské komory Luděk Keist.

Nová pobočka poradenské a technologické společnosti Deloitte bude sídlit na adrese Františka Antonína Gerstnera 2151/6. Zaměří se zejména na pomoc s daňovou problematikou, odpočtem na výzkum a vývoj, investičními pobídkami, dotacemi, nástupnictvím u rodinných firem, ESG nebo outsourcingem.

Kariéra v Deloitte Deloitte Churchill

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right