Daně 

DAC 7: První XML report měl být podán v lednu 2024. Máte hotovo?

V lednu nám uplynul první termín pro podání reportu DAC 7. Řada firem stále ještě řeší, jak vytvořit povinný XML soubor, neboť překlopení dat není úplně snadné. Finanční správa neakceptuje report ve formátu XLS, a tak je jednou z největších výzev, které provozovatelé platforem v souvislosti s DAC 7 čelí, překlopit data do požadovaného formátu XML. Proces konverze totiž obsahuje řadu složitých vnořených struktur. Pokud se tento problém týká i vás, čtěte dál!

Jak správně podávat DAC 7 pomocí XML reportu?

Na internetových stránkách OECD najdete návod i schéma na správné podání XML reportu, nicméně tyto návody mají dohromady přes 100 stran a vyžadují poměrně rozsáhlé technické know-how v této oblasti.

Pokud si nejste jistí, jak svá data úspěšně překlopit do požadovaného formuláře XML, doporučujeme využít služeb zkušených odborníků. Našim klientům poskytujeme komplexní podporu v procesu zpracování a podání reportu. Kompletní přehled našich služeb v souvislosti s DAC 7 včetně procesu, jak XML report pro naše klienty vytváříme, najdete na našem webu. Rádi vám pomůžeme.

Co je DAC 7 a co to znamená pro vaši firmu?

V kontextu neustále se rozvíjející digitální ekonomiky přišla vloni Evropská unie se směrnicí DAC 7, která klade požadavky na digitální platformy a rozšiřuje rámec automatické výměny informací v oblasti daní. Tato směrnice je účinná již od 1. ledna 2023 a první report dle této směrnice měl být podán v lednu tohoto roku. DAC 7 vyžaduje od digitálních platforem (např. online tržišť, zprostředkujících portálů, poskytovatelů služeb / ubytování třetích stran), aby identifikovaly své uživatele, shromažďovaly informace o jejich transakcích a následně tyto informace hlásily příslušným daňovým úřadům. Ignorování DAC 7 může vést k závažným finančním a právním důsledkům pro vaši firmu, včetně pokut a dalších sankcí.

Vyhněte se zbytečným sankcím a využijte pomoci našich zkušených odborníků, kteří vám poradí, jak na podání reportingu DAC 7 ve správném formátu. Pro nezávaznou konzultaci stačí vyplnit stručný formulář.

DAC 7 OECD dReport zpravodaj Finanční správa

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right