Daně 

Evropská komise schválila investiční balíček 243 milionů eur z rozpočtu EU pro projekty programu LIFE

Ve čtvrtek 25. října byl Evropskou komisí schválen investiční balíček ve výši 243 milionů eur z rozpočtu EU pro projekty programu LIFE.

Jedná se o program určený k podpoře projektů zaměřených na oblast ochrany přírody a krajiny, životního prostředí a klimatu v rámci celé Evropské unie. Cílem programu je posílení rozvoje nízkoemisního hospodářství a přispění k ochraně životního prostředí a biodiverzity. Program běží již od roku 1992 a za dobu svého fungování podpořil více než 4 600 projektů v celé Evropské unii a třetích zemích.

Z celkových 243 milionů bude 196,2 milionů eur určeno k podpoře projektů v oblasti životního prostředí a efektivního využívání zdrojů, přírody a biologické rozmanitosti, environmentálního řízení a informování o životním prostředí. Zbylých 46,8 milionů je vytyčeno pro projekty z oblasti zmírnění klimatických změn, přizpůsobení se jim či řízení klimatu.

Dle podprogramu mohou o dotaci žádat podnikatelské subjekty, veřejné subjekty, univerzity a vysoké školy, vědecké výzkumné instituce a další.

Článek je součástí zpravodaje dReport – prosinec 2018, Daňové novinky, Dotace a investiční pobídky.

Dotace a investiční pobídky dReport zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right