Účetnictví 

Nová publikace poukazuje na rozdíly v účetních standardech IFRS a US GAAP

Přecházíte z US GAAP na IFRS nebo naopak? Potřebujete posoudit možné rozdíly mezi oběma sadami účetních standardů a nevíte, kde začít? Obáváte se, že zdroje, které jste použili v minulosti, již nejsou aktuální poté, co v posledních několika letech došlo k přijetí řady nových standardů? Pak nahlédněte do naší nové publikace, která se problematice rozdílů mezi IRFS a US GAAP podrobně věnuje.

Vzhledem k rozsáhlému úsilí rad FASB a IASB směřujícímu ke konvergenci existuje dnes řada oblastí, v nichž jsou rozdíly ve srovnání s minulostí malé, např. vykazování příjmů. Na druhou stranu v jiných oblastech, jako jsou finanční nástroje a leasingy, klíčové rozdíly naopak vzrostly.

Náš odborný tým připravil komplexní publikaci zabývající se klíčovými rozdíly těchto dvou souborů norem, která pokrývá veškeré nové standardy účinné pro veřejné podnikatelské subjekty od 31. prosince 2019.

Publikace má 380 stran a je organizována dle klíčových témat. V rámci každého tématu najdete seznam situací, v nichž může často nastat nesoulad mezi IFRS a US GAAP, s následným vysvětlením podrobností a odkazy na příslušný pokyn.

Publikace je k dispozici na iasplus.com.

Pokud budete v této oblasti potřebovat další pomoc, neváhejte nás kontaktovat.

IASB FASB US GAAP IFRS dReport zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right