Daně 

Aktuální vývoj v oblasti mezinárodních smluv o zamezení dvojímu zdanění

S blížícím se koncem roku vám opět přinášíme aktuální informace týkající se smluv o zamezení dvojímu zdanění. Od 1. ledna 2023 se začnou provádět ustanovení nových smluv se San Marinem, Katarem a Senegalem.

V polovině července vstoupila v platnost smlouva o zamezení dvojímu zdanění se San Marinem. Ustanovení smlouvy se bude provádět, pokud jde o daně vybírané srážkou u zdroje, na příjmy vyplácené nebo připisované k 1. lednu 2023 nebo později. Dále pokud jde o ostatní daně z příjmů a daně z majetku (pozn. smlouva se vztahuje i na daň z nemovitých věcí / daň z majetku), na příjmy nebo majetek za každý daňový rok začínající 1. ledna 2023 a později.

Koncem srpna také vstoupila v platnost smlouva o zamezení dvojímu zdanění se Senegalem a na konci října s Katarem. Ustanovení obou smluv se bude provádět následovně: pokud jde o daně vybírané srážkou u zdroje, na příjmy vyplácené nebo připisované k 1. lednu 2023 nebo později, či pokud jde o ostatní daně z příjmů, na příjmy za každý daňový rok začínající 1. ledna 2023 nebo později.

Dvojí zdanění Mezinárodní zdanění dReport zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right