Technologie  Deloitte živě 

Cesta Deloitte z auditorské firmy mezi inovativního lídra, který sází na diverzitu, kreativitu a technologie

Audit a poradenství. Dvě klíčové oblasti, gro naší činnosti. Tedy před více než 20 lety, kdy jsem v Deloitte na pozici Audit Assistant začínala. Od té doby jsme se z čistě auditorské firmy přeměnili ve společnost, která se v moderní době plné technologických inovací a dalších převratných změn pohybuje jako ryba ve vodě. Moderní Deloitte? To je firma, která prošla obrovskou vnitřní proměnou. Firma, kde mají místo služby založené na moderních technologiích a inovacích a kde dostává prostor pro realizaci svých nápadů každý, kdo má chuť i jasnou vizi.

Ještě pár let zpátky si Deloitte s technologiemi spojoval jen málokdo. Slova jako chatboti, strojové učení, big data či robotizace byla jen slova, za nimiž nebyly konkrétní činy. Dnes jsme to my, kdo udává trendy na poli automatizace, učí firmy využívat big data, nacházet efektivní řešení v Průmyslu 4.0 nebo pracovat s analytickými nástroji založenými na využívání umělé inteligence.

Během posledních 5 let jsme v Deloitte vytvořili týmy zaměřené na robotickou automatizaci procesů a technologické poradenství a pomohli zviditelnit české tech firmy v soutěži Deloitte Technology Fast 50 nejen v rámci střední Evropy. Vyvíjíme nástroje, které eliminují lidskou chybu a automatizují běžné a rutinní procesy v účetnictví, daních či právu. Naši roboti pomáhají s utilizací pracovníků, se zpracováním faktur a daňové evidence, ve firmách odhalují podvody, automatizují a zlepšují podnikové procesy. Chatboty učíme vybírat v HR kandidáty, odpovídat na nejčastější otázky nebo pomáhat zpracovávat velké množství dotazů. A do toho firmám radíme, jak co nejlépe využívat moderní technologie, ušetřit náklady a připravit se na budoucnost.

Neustále hledáme nové příležitosti, školíme veřejnost, pořádáme semináře, a naopak sami se necháváme obklopovat tím vším, co disruptuje odvětví, v nichž klientům nabízíme naše služby.

Navzdory technice ale stále sázíme na lidský kapitál, práci v týmu i roli jednotlivce. Nový Deloitte bariéry nepotřebuje. Ví, že jsou brzdou v dalším rozvoji. Proto u nás najdete třeba i 16leté talenty, kteří dostali příležitost realizovat své nápady. Děti učíme, jak pracovat s technologiemi, ukazujeme jim, co bude za pár let všude kolem nich. Starší generaci zase pomáháme, aby si na překotný vývoj zvykla, přijala technologie za své, ale současně věděla, jaká jsou možná rizika.

Potvrzením všech těchto našich vizí i konkrétních realizací je pak naše nová budova Churchill na pražských Vinohradech. Jasný a viditelný znak toho, že to s inovacemi myslíme vážně. Je to místo, kde se střetávají a propojují různé generace, a kde si každý najde to své, ať už potřebuje pracovat sám v klidu, uspořádat tradiční meeting v týmu nebo relaxovat. I během pracovní doby. Tak to u nás prostě je.

A pokud jde o pokrok? Ten nezastavíme, a byli bychom sami proti sobě, kdybychom se o něco podobného vůbec pokoušeli. Nesmíme ale zapomínat na to, že technologie nás samy o sobě nespasí. Bez akcentu na lidský prvek se neobejdeme ani ve vysoce přetechnizované době.

Na cestě za pokrokem tak musíme neustále pamatovat na jedinečného každého z nás, na to, co z nás činí unikátní lidské bytosti. Na kreativitu, individualitu a schopnosti každého jednotlivce rozvíjet nejen sám sebe, ale celou společnost. Byť s umělou inteligencí, virtuální či rozšířenou realitou a dalšími technickými vychytávkami za zády.

Logo Deloitte na naší nové budově nad Hlavním nádražím v Praze nepřehlédnete. Je to stejné, jako s naší značkou. Ta je také vidět. A dokonce i tam, kde byste ji možná nečekali, třeba jako v létě na Colours of Ostrava, kde jsme neřešili hudbu, nýbrž umělou inteligenci, big data i ochranu duševního vlastnictví.

Technologie jsou naše budoucnost. A budoucnost jsme my. Přidáte se?

Příště se zaměřím na technologie samotné a na jejich etickou stránku.

Kariéra v Deloitte Diana bloguje

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right