Právo  Deloitte živě 

Deloitte Legal představí čtyři aktuální trendy v oblasti zábavy a technologií ve streamu Copyright: Zábava 4.0

V Deloitte Legal již tradičně slavíme Světový den duševního vlastnictví. Letos se naše kancelář rozhodla uspořádat unikátní live stream s názvem Copyright: Zábava 4.0, který proběhne 26. dubna 2021 v 16:00. Jak samotný název napovídá, vysílání se zaměří na kombinaci autorského práva, světa zábavy a nových technologií.

Stream Copyright: Zábava 4.0 si můžete pustit ze záznamu!

Celý live stream je rozdělen do čtyř částí, přičemž každá část se věnuje jedné technologické oblasti: streamingu, virtuální realitě, esportu a non-fungible tokenům. V každé části vystoupí odborník na danou problematiku a spolu s ním bude ve studiu i zástupce Digital teamu Deloitte Legal pro nastínění právních výzev, které daná technologie přináší. Streamem bude provázat Martin Bohuslav, vedoucí partner Deloitte Legal a lídr esport iniciativy v Deloitte.

1. Streaming

První blok se bude věnovat streamování, videím na vyžádání a televiznímu vysílání. Budeme hovořit o popularitě jednotlivých médií nejen v době pandemie, příčinách této popularity a možném budoucím vývoji. Z právního hlediska se zaměříme především na autorskoprávní ochranu přenášených děl i vysílání samotného. Své zkušenosti a poznatky nám předá Filip Rožánek, novinář, mediální analytik a editor internetového portálu Digizone.cz, a advokát Ján Kuklinca z Deloitte Legal.

2. Esport

S popularitou streamingu se zvyšuje i popularita esportu. Esportem rozumíme hraní počítačových her na profesionální úrovni. Nezřídka kdy jsou esportová utkání vysílána online, přes streamovací platformu, kde diváci mohou fandit svému oblíbenému týmu. Jak fungují tyto týmy, jak se hráči připravují na zápas a musí účastníci ligy dodržovat nějaká pravidla? Nejen tyto otázky nám zodpoví CEO esportové organizace eSuba Ladislav Dyntar a Matúš Tutko, advokát a specialista na esport v Deloitte Legal.

3. Non-fungible token neboli NFT

NFT neboli nezastupitelné tokeny založené na technologii blockchainu. Byť tento pojem ještě zcela nepronikl do slovníku většiny lidí, přitahuje tento fenomén čím dál více pozornosti. Velkým hitem se například stává kupování vzácných obrazů a jiných děl v digitální podobě, kdy je jejich jedinečnost ověřována právě těmito tokeny. Zda se v budoucnu budou dražit obrazy pouze online a jak na tuto „kulturu budoucnosti“ nahlíží Petr Mára, technologický evangelista, a Jan Vávra, hlavní editor E15, se dozvíte v dalším bloku našeho live streamu. Právní nástrahy těchto digitálních klenotů nám představí David Sýkora, advokát Deloitte Legal.

4. Virtuální a rozšířená realita

Virtuální a rozšířená realita byly zpočátku vnímány pouze jako futuristická zábava, postupně však začaly pronikat do všech oblastí našeho života. Dnes se tak využívají již v řadě průmyslových odvětví, ale v oblasti zábavy mají stále nezastupitelné místo. Technologický vývoj postupně odkrývá velký potenciál těchto technologií a v České republice v této oblasti působí řada úspěšných společností. V diskusi vystoupí Robin Pultera, CEO společnosti Brainz Immersive, a Jan Hovora, CEO společnosti Pocket Virtuality. Za Deloitte Legal se debaty zúčastní advokát Lukáš Holub.

Nové technologie v businessu

V rámci Digital teamu z Deloitte Legal každodenně řešíme výzvy spojené s rozvojem nových technologií. Protože jsme nejen právníci, ale i technologičtí nadšenci, připravili jsme pro vás zmíněný live stream, kde bychom s vámi některé zajímavosti a výzvy z digitální oblasti rádi sdíleli. Pokud se v rámci svého podnikání potýkáte s jakoukoli právně-technologickou výzvou, jsme tu pro vás.

Těšíme se na vás v pondělí 26. dubna 2021 v 16 hodin na našem streamu!

Den duševního vlastnictví Esport Deloitte Legal Právo a technologie Virtuální realita

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right