Poradenství 

Deloitte Shared Services Conference 2019 řešila aktuální témata i nejnovější technologie pro střediska sdílených služeb

27 předních klientů z České republiky dorazilo do Dublinu na konferenci Deloitte Shared Services Conference, která se nesla v duchu robotizace, umělé inteligence, digitálního HR i budoucnosti práce, tedy na aktuální témata i nejnovější technologie pro střediska sdílených služeb. Deloitte ČR na ní představil demo verzi Anaplanu z dílny našeho Financial Transformation týmu, která byla ušita na míru specifickým potřebám SSC sektoru.

V České republice je Deloitte jediným implementačním partnerem Anaplanu, který centrům sdílených služeb umožňuje posunout se do role strategického partnera a transformovat způsob, jakým se dělají strategická rozhodnutí. Od plánování, práce s talenty, řešení financí až po provozní efektivitu – Anaplan je platforma, kterou lze využít pro lepší a informovanější obchodní rozhodování i k rychlejším reakcím na měnící se dynamiku trhu. Je to nástroj v cloudu, dají se v něm odlišit jednotlivé role i přístupy. Vstup je multidimenzionální, tzn., že ho je potřeba zaznamenat pouze jednou, protože se pak automaticky propíše všude. Vzniká tak jasná auditní stopa. Demo verze, kterou jsme vytvořili, byla specificky zaměřená na workforce planning.

Anaplan v praxi aneb co umí naše workforce planning demo

  • Plánování cílů v podobě objemu zpracovaných transakcí, například příchozích faktur, cestovních výkazů, počtu legal entit.
  • Plánování kapacit, tedy kolik je potřeba lidí k pokrytí navýšení objemu transakcí, ať už z důvodu růstu trhu, anebo z důvodu nových migrací.
  • Plánování veškerých nákladů spojených s lidmi, tedy například zvyšování platu v souvislosti s povýšením nebo plánování nákladů na školení.

Kromě toho nabízí spoustu dalších použití, specificky pro SSC to může být například KPI reporting, chargeback model, ale i centralizace celé FP&A funkce. Anaplan je zkrátka jako stavebnice lego – jediným limitem toho, co se dá z lega postavit, je vaše představivost.

Deloitte Shared Services Conference je prestižní konference pořádaná v Evropě. Letos na ní do Dublinu zamířilo 27 klientů Deloitte z České republiky z nejvýznamnějších SSC, které provázeli Milan Kulhánek, Jana Marková, Tereza De Bardi, Pavel Šimák, Gabriela Jindříšková a Tomáš Husner. Mezi témata konference patřila například robotizace, umělá inteligence, digitální HR, ale i budoucnost práce a lidský kapitál. Loni se setkání uskutečnilo v Praze a zúčastnilo se ho 950 klientů Deloitte z 50 zemí. Tématem byla digitalizace a inovace v oboru.

TIP PRO VÁS
dInvoiceBot: robo-účtař příchozích faktur

Plně automatizované řešení z dílny Deloitte pro zpracování příchozích faktur. To je dInvoiceBot, spolehlivý účtař, který zrychluje proces zpracování faktur, eliminuje riziko a zkracuje čas od přijetí faktury až po její úplné zaúčtování v účetním systému. Je to end-to-end řešení, které zvládá vše od OCR, invoice matching za pomoci umělé inteligence i automatické workflow. Zjistěte více o účtaři budoucnosti.

Connected Planning SSC

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right