Daně 

Kariéra v Deloitte: GES je především o komunikaci s lidmi a o týmové práci

„Práce v GESu je hlavně o daních a lidech. Při naší práci nepracujeme jen s čísly, ale přímo s konkrétními lidmi, ať už se jedná o zaměstnance našich klientů nebo HR či payroll oddělení. Řešíme jejich specifickou situaci, to mě na tom baví nejvíc,“ říká Lucie Filingerová, senior manažerka v týmu GES, který se zaměřuje na zdanění příjmů fyzických osob, vysílání zaměstnanců do zahraničí a/nebo ČR, ale třeba i nastavováním systémů odměňování ve firmách.

Lucko, můžeš nám představit tým GES? Co klientům nabízíte a jak jim pomáháte?

Náš tým GES (Global Employer Services, pozn. red.) se v rámci oddělení Tax & Legal zabývá několika různými oblastmi. Jedna velká oblast zahrnuje přípravu přiznání k dani z příjmů fyzických osob, související komunikaci s finančními úřady, tzv. tax orientation meetingy se zaměstnanci přicházejícími do ČR nebo odcházejícími z ČR. Další pak poradenství, např. nastavování vysílání zaměstnanců do ČR nebo z ČR z pohledu personálních daní, vedení mzdové evidence či sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění. Další velkou oblastí je imigrační agenda, o niž se v oddělení GES stará speciální imigrační tým. A pak je to klasické lokální poradenství, kdy klientům radíme, jak optimálně nastavit strukturu odměňování zaměstnanců nebo jak nastavit podmínky pro práci z domova a s ní související náhrady zaměstnanců. Při nastavování těchto systémů úzce spolupracujeme s kolegy z oddělení Deloitte Legal a s ostatními týmy v rámci Deloitte.

Rozjeď kariéru v GES!

Baví tě daně, komunikace s lidmi a jsi týmový hráč? Chceš se věnovat zdanění příjmů fyzických osob, vysílání zaměstnanců, imigrační agendě nebo nastavování systémů odměňování ve firmách?

Pak možná právě pro tebe otevíráme pozici daňového konzultanta či daňové konzultantky. Mrkni na inzerát a ozvi se nám, rádi se s tebou setkáme!

Kdo jsou vaši klienti?

Jsou to primárně velké globální společnosti ze všech sektorů. Ve spoustě případů jsme pouze jedna z kanceláří Deloitte, která se o dotyčného klienta a/nebo zaměstnance stará. Např. do přípravy daňového přiznání jsou totiž z velké části zahrnuty Deloitte týmy ze dvou států, a to státu, odkud zaměstnanec přichází, a státu, do něhož jede a kde bude po dočasnou dobu vykonávat činnost. Máme také samozřejmě i lokální klienty, pro něž většinou děláme lokální poradenství.

Zmínila jsi, že spolupracujete i s ostatními kancelářemi Deloitte ve světě. Je to nějak specifické?

Je to určitě zajímavé. Díky tomu, že hodně komunikujeme s ostatními Deloitte kancelářemi v zahraničí, a také díky tomu, že velké množství expatů, se kterými spolupracujeme, jsou cizinci, probíhá naše veškerá komunikace ohledně klientů z velké části v angličtině. Považuji to za velký benefit naší práce. Přirozeně to občas přináší i komplikovanější situace, třeba když se snažíte dohnat k urgentní odpovědi kolegu z kanceláře v USA nebo v Austrálii, kde je jiné časové pásmo.

Jak dlouho už pracuješ v Deloitte?

Já jsem takový „bumerang“, jak mě kdysi nazval kolega Jarek Škvrna (CEO Deloitte Central Europe, pozn. red.). Nastoupila jsem v roce 2006 a strávila jsem zde tři roky. V roce 2009 jsme se s manželem odstěhovali do Lucemburska, kde jsem také nastoupila do Deloitte a také do GESu. Žili jsme tam krásných šest let, narodily se nám tam děti, ale pak jsme se rozhodli vrátit. A po návratu se mi podařilo získat práci zpátky v Deloitte ČR a zase v GESu. Dodnes jsem za to, že mě bylo umožněno se vrátit, naší bývalé i současné daňové partnerce vděčná. A od té doby jsem tady. Jsem takový – jak se říká – „true Deloitter“.

quote icon

Bez práce v týmu to u nás nejde. Náš tým je hodně stmelený a vzájemně si pomáhá, víme, že to není o jednom člověku. Každý z nás, kdo nějaký tým vede, potřebuje lidi, kteří budou na projektu pracovat s ním, a ne pro něho.

author name Lucie Filingerová, senior manažerka, Deloitte

V GES tedy pracuješ dohromady už 16 let. Jak se za tu dobu změnil styl práce a pomáhají vám dnes nějaké chytré technologie?

Změnilo se to určitě, naše práce je velmi dynamická a stále se vyvíjí. Když jsem v roce 2006 do Deloitte nastoupila, žádná práce na dálku nebyla, home office neexistoval. S příchodem nové doby a nových technologií můžeme pracovat částečně z domova, což je, myslím, pro spoustu lidí velký benefit.

Co se týče moderních technologií, tenkrát jsme v GESu připravovali daňová přiznání v excelovské kalkulaci, kde se spočítala daňová povinnost, vyplnil se formulář daňového přiznání, všechno se vytisklo, dalo se to do složek, nechalo zrevidovat seniorním kolegou a zaneslo se to na poštu k poslání na finanční úřad. Poté jsme kolem roku 2009 přešli na „paperless“ systém přípravy daňových přiznání v Adobe, což nám umožnilo pracovat s dokumenty, aniž bychom je museli tisknout. A dnes je to už úplně jinde. Je to asi 2,5 roku, co jsme pod pracovním názvem „PITR Tool“ („Personal Income Tax Return Tool“, pozn. red.) odstartovali proces vývoje vlastního interního nástroje pro přípravu českých daňových přiznání, a to na základě web-based technologie Deloitte Maďarsko. Loňskou daňovou sezonu jsme pomocí této technologie připravili první česká daňová přiznání pro zaměstnance našich klientů. Je to velikánský krok kupředu a je to samozřejmě věc, která naši práci zefektivňuje, zrychluje a zvyšuje naši reputaci na trhu.

quote icon

GES je především o daních, o lidech a o komunikaci. Každodenní kontakt s konkrétními lidmi, kteří za naší daňovou prací stojí, a s těmi, pro které je naše práce určena, je určitě jedna z věcí, která udržuje spoustu lidí v týmu v dobré náladě a v nadšení pro věc.

Co tě na práci v GES nejvíc baví?

U mě je to určitě práce s lidmi. Mám samozřejmě ráda daně, i když jsem se v poslední době posunula více k problematice globální mobility zaměstnanců obecně – nastavení přesunu zaměstnance ze země A do země B, dopady do daní a sociálního a zdravotního pojištění apod., jak to všechno ošetřit. Ale to, že mám tým, se kterým pracuji, a ne tým, který pracuje pro mě – to je skvělé. Týmová práce je u nás základ a kolegy z GESu bych za žádné jiné nikdy nevyměnila.

Jak jde skloubit osobní život a pracovní?

Skloubit to jde, u nás máme spoustu kolegů na částečné úvazky. Záleží nám hlavně na člověku a jeho kvalitách. Máme i studenty, kteří se postupně, jak dostudovávají, přesunují na full-timové pozice. Je to jen o tom, správně si to nastavit. Hlavní je vnitřní motivace a dostatek energie.

Do týmu právě hledáte novou posilu. Jaký profil by měl uchazeč mít?

Nemyslím si, že by to musely být daně, finance nebo účetnictví. Je to samozřejmě výhoda z hlediska nějakého základu. Nicméně mám kolegy, kteří jsou např. z VŠCHT nebo i z ekonomicky zaměřených škol, ale z oborů, které nemají s daněmi nic společného. Primárně by měl však z lidí vyzařovat zájem o problematiku, kterou řešíme v GES. Selský rozum, dobré komunikační a analytické schopnosti, týmovost, motivace k práci a nadšení pro věc, to je základ úspěchu. Ostatní se člověk naučí „za běhu“. Deloitte navíc nabízí širokou škálu školení, ať už odborných, nebo třeba i z oblasti komunikačních dovedností.

Co tě v GES naučíme:

  • Fungovat v týmu. Bez týmové práce to u nás nejde.
  • Komunikovat s lidmi. Přímý kontakt a komunikace s klientem už na juniorní pozici. Před pandemií jsme mívali osobní setkání s klienty a jejich zaměstnanci nepoměrně častěji, nyní spousta setkání probíhá online.
  • Pracovat s informacemi. Naučíš se, jak si vyhledat důležité informace, ověřit si je a pracovat s nimi.
  • Angličtina. Velká část komunikace s klienty probíhá v angličtině. Po dvou letech práce v GESu u většiny lidí úroveň angličtiny rapidně stoupne, pokud už tedy nebyla na vysoké úrovni předtím.
  • Hlubší vhled do daňové problematiky. Problematika vysílání zaměstnanců či nastavení jejich odměňování se netýká jen oblasti daní z příjmů fyzických osob, ale také sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění, pracovního a imigračního práva dopadů do DPH či korporátního zdanění, takže daňový konzultant v GESu pozná během své práce (třeba jen okrajově) mnohem více, než by si myslel.
  • Orientace v prostředí globální společnosti. Deloitte je velká firma, máme spoustu procesů, ať se to týká risku, administrativy, nebo standardů na globálních klientech.
Odměňování zaměstnanců Vyslání zaměstnanců Kariéra v Deloitte Kariéra v daních

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right