Deloitte živě 

Můžu změnit profesi a začít novou kariéru s Deloitte ve 45 letech? Rozhodně ano!

„Objevila jsem stáž na LinkedInu v Deloitte Salesforce Lab pro studenty vysokých škol. Bylo jich tam zhruba 60 a já,“ popisuje Míša, která se ve 45 letech rozhodla pro změnu kariéry. „Musím říct, že při soutěžení s lidmi o generaci mladší, než jsem já, občas trpělo moje ego, ale nevzdala jsem to,“ dodává. Proč se rozhodla začít práci v jiném odvětví a jak ji Deloitte v celé změně pomohl? O tom se tentokrát rozpovídala Míša Marková.

Míšo, ty jsi změnila ve 45 letech kariéru. Co tě k tomu vedlo? 

Můj důvod ke změně kariéry byl čistě pragmatický, chtěla jsem si aktivně rozhodnout, jaká bude moje další profesní dráha. Zároveň jsem chtěla dělat něco, co mě bude bavit a co má budoucnost. Pracovala jsem více než 18 let v mediálních domech v České republice i v USA, konkrétně v Kalifornii. Tohle odvětví se ale za posledních 10 let hodně změnilo – například technologie, které cílí na konzumenty obsahu a jak je obsah distribuován. Změnilo se i to, jak veřejnost obsah konzumuje. Především se ale změnila kvalita obsahu. To, co fungovalo v minulosti, dnes nefunguje ani v obchodě a ani v předplatném.

Jaké pocity jsi po tak velké změně měla?

V mediálním světě jsem se zprvu cítila dobře, ale s měnícím se trhem přišlo snižování nákladů, které vytvořilo ve firmě nepříjemné pracovní prostředí. Když jsem začala pracovat v Deloitte, bylo pro mě velmi příjemné být součástí firmy, které se daří a která investuje do svých zaměstnanců.

Proč sis tehdy vybrala pro změnu kariéry právě Deloitte? 

Deloitte jsem si nevybrala já, Deloitte si vybral mě. V době, kdy jsem se učila se systémem pracovat, jsem objevila na LinkedIn inzerát na stáž Deloitte Salesforce Lab pro studenty vysokých škol. Neváhala jsem, napsala jsem motivační dopis a přihlášku jsem podala. K mému údivu jsem byla vybrána. Salesforce Lab trval 2 týdny a účastnilo se ho zhruba 60 studentů ze střední a východní Evropy a já! 😊 Zadání bylo jasné – projít školením, vypracovat projekt a ten odprezentovat odborné porotě.

Jak ses cítila během stáže, kde byli samí studenti?

Musím říct, že při soutěžení s lidmi o generaci mladší, než jsem já, občas trpělo moje ego, ale nevzdala jsem to. Po úspěšném obhájení projektu jsem obdržela pracovní nabídku stát se součástí Deloitte Digital týmu. Zkušenost hodnotím opravdu pozitivně, protože intenzivní spolupráce s mladými lidmi mi umožnila vidět a vážit si mojí přidané hodnoty.

A proč vlastně Salesforce tým, co tě na něm zaujalo?

Pro Salesforce jsem se rozhodla na základě celosvětové úspěšnosti této americké firmy. Chtěla jsem být součástí úspěšné IT firmy, kde budu moci využít své dosavadní zkušenosti. Salesforce mě přesvědčil svým uživatelsky příjemným rozhraním na frontendu i backendu, ale hlavně perfektně vypracovaným tréninkovým systémem Trailhead. Vše o Salesforce se každý může naučit sám a zadarmo, pokud chce. Je třeba jenom vůle a píle.

Chápu. Takže jsi v Deloitte obecně spokojená s tím, co ti nabízí?

Pro mě Deloitte není jenom o tom, co mi nabízí firma, ale je to i o tom, co nabízím já firmě. Je to o symbióze, a proto jsem v Deloitte velmi spokojená. Na Deloitte mě baví, že tu například fungují interní procesy. Co možná už všichni bereme jako samozřejmost není v jiných firmách jen tak. Například, že jsou požadavky zpracovávány v hodinách a ne v týdnech. Mám ráda naše kanceláře a jsem hrdá, že pracuji pro firmu s dobrou značkou. V práci se cítím podporovaná a mám možnost k dalšímu osobnímu i profesnímu rozvoji. Mám pocit, že mám možnost skloubit osobní a pracovní život.

Je něco, co bys poradila těm, kteří o podobné změně uvažují, ale už jsou delší dobu ze školy? 

Změna je možná pro všechny. Základem je si uvědomit svoje silné a slabé stránky a osobní přínos firmě. Jakmile si tohle člověk uvědomí, pak se ukáže cesta, po které se vydat.

Pokud vás práce v Deloitte zaujala a uvažujete o změně kariéry, podívejte se na naše kariérní stránky jsmedeloitte.cz, třeba najdeme společnou cestu.

Kariéra v Deloitte Práce z domova Telekomunikace a média Trh práce

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right