Daně 

Příprava druhé veřejné soutěže programu TREND

Technologická agentura České republiky plánuje na 4. prosince vyhlášení druhé veřejné soutěže programu TREND, zaměřeného na podporu průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje, konkrétně podprogramu 2 – Nováčci. Cílem programu TREND je podpora projektů zaměřených na zavádění výsledků průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje do praxe a také na podporu pronikání na nové trhy. Podprogram 2 si pak klade za cíl především podpořit výzkumné a vývojové (dále jen „VaV“) aktivity podniků ve spolupráci s výzkumnými organizacemi, a to hlavně u uchazečů, kteří nerealizují VaV aktivity na pravidelné bázi. Program zaštiťuje Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, poskytovatelem podpory je však Technologická agentura ČR.

Uchazeči v této veřejné soutěži mohou být podniky a výzkumné organizace. Nutným předpokladem projektů je dosažení určitého typu výsledku, jako například prototypu, funkčního vzorku, softwaru, průmyslového či užitného vzoru apod. Dotace se vztahuje na osobní náklady, náklady na subdodávky, stipendia a ostatní přímé náklady.

Maximální míra podpory jednoho projektu v rámci této veřejné soutěže činí až 80 % celkových uznaných nákladů, dle typu výzkumné aktivity a typu uchazeče. Maximální částka podpory na projekt pak činí až 20 milionů Kč, opět dle typu výzkumné aktivity a typu uchazeče.

Termín pro podávání návrhů projektů je stanoven na období od 5. prosince 2019 do 5. února 2020.

Program Trend Technologická agentura ČR Ministerstvo průmyslu a obchodu Veřejné zakázky Dotace a investiční pobídky dReport zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right