Deloitte živě 

Proč se vyplatí nastartovat kariéru už během studia?

Propojení teorie ze skript s praxí, relevantní zkušenosti do CV, jistota práce po promoci, ale i navázání zajímavých kontaktů – pracovních i těch osobních. To vše získá každý, kdo se rozhodne pracovat na své kariéře už při studiu. Tak jako naše kolegyně Annamária a Lucie, které nám prozradily, jak skloubit práci a studium a co všechno jim pracovní zkušenosti v oboru, který studují, přináší.

Máš nějaký svůj ověřený tip, jak dobít síly do semestru? Mně nejvíc pomáhá dát si pár dní úplný odpočinek a vypnout. Následně se snažím strávit co nejvíce času venku nějakou aktivitou, např. teď aktuálním lyžováním. A ráda se setkávám s kamarády, protože v průběhu zkouškového období není lehké si najít čas.

Jak skloubit práci a studium v Deloitte? Mít dobře nastavený rozvrh ve škole. Ale i při „špatném“ rozvrhu vím, že mám možnost si čas v práci rozložit tak, jak mi to v daném semestru vyhovuje. Konkrétně v tzv. auditorském inkubátoru to funguje tak, že vždy dáme vědět předem, jak budeme v daném semestru pracovat, a podle toho se odvíjí naše práce na zakázkách. Velkou výhodou je, že Deloitte sídlí naproti škole, takže pokud mám nějakou přednášku, můžu si na ni odběhnout a pak se vrátit zpět. Také máme během zkouškového více volna v práci, abychom se mohli soustředit na zkoušky.

Pomáhají praktické zkušenosti ve škole, třeba při zkouškách? Zkušenosti z praxe jsou velkou výhodou při studiu, jelikož si teoretické znalosti umím propojit s tím, co dělám. To mi také pomáhá lépe si pamatovat učivo a mám tak méně biflování. Ale funguje to samozřejmě i naopak: to, co se teoreticky naučím, mi následně pomáhá v praxi.

Jak dnes rozhodnutí začít pracovat při studiu hodnotíš? Jsem velmi vděčná za příležitost, kterou mám, a určitě, bych přihlášku do Deloitte poslala znovu. Poznala jsem zde dokonce spoustu lidí ze školy, z nižších nebo i vyšších ročníků či absolventů, kteří mi mnohdy pomohli i s některými předměty. Mít možnost přejít z částečného úvazku na plný automaticky po promocích je velkou výhodou. Mohu rovnou navázat na práci, kterou jsem dělala během studia.

Máš nějaký svůj ověřený tip, jak dobít síly do semestru? Pro každou zkoušku si vždy stanovím jako motivaci drobnou odměnu. Po celém zkouškovém je podle mě nejlepší naplánovat si výlet nebo prodloužený víkend. To se pak do dalšího semestru naskakuje hned příjemněji.

Jak skloubit práci a studium v Deloitte? Vše je o komunikaci. V mém týmu všichni chápou, že stále studuji, a v období zkouškového si lze domluvit studijní volno. Deloitte nabízí i zkrácené úvazky, což je za mě pro studenty ideální.

Pomáhají praktické zkušenosti ve škole, třeba při zkouškách? Díky zkušenostem z Deloitte lépe vnímám souvislosti teorie a praxe. Snadněji si pod velkým množstvím teorie představím praktické využití, čímž se mi lépe učí na zkoušky.

Jak dnes rozhodnutí začít pracovat při studiu hodnotíš? Zpětně si říkám, že jsem udělala opravdu dobře. Nebylo to vždy úplně jednoduché, ale s částečným úvazkem se to dá hezky zvládnout. Mimo to je moc fajn poznat už během studia fungování firmy z velké čtyřky.

Kariéra v Deloitte

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right