Technologie  Právo 

TechLaw zpravodaj: Cybersecurity [červen 2019]

V květnu bylo přijato a vstoupilo v platnost Nařízení Rady (EU) 2019/76 ze dne 17. května 2019 o omezujících opatřeních proti kybernetickým útokům ohrožujícím Unii nebo její členské státy. Nařízení se použije na útoky nebo pokusy útoků s významným dopadem, které vznikají nebo jsou prováděny mimo Unii.

Nařízení o opatřeních proti kybernetickým útokům se dále vztahuje na útoky, které využívají infrastrukturu v Unii, jsou prováděny jakoukoliv osobou, subjektem, nebo orgánem usazeným nebo působícím mimo Unii, nebo jsou prováděny za podpory, pod vedením nebo pod kontrolou osob, subjektů, nebo orgánů působících mimo Unii.

Na základě nařízení je možné zmrazit finanční prostředky a hospodářské zdroje, které patří osobám, subjektům či orgánům, které jsou zodpovědné za útok nebo se o něj pokusily, které poskytly finanční, materiální, nebo technickou podporu, nebo které byly do útoku zapojeny či ho podněcovaly, a také osobám, které jsou s již vyjmenovanými osobami spojené.

Pokud to bude nezbytné k dosazení společné zahraniční a bezpečnostní politiky, mohou být opatření použita i v reakci na útoky s významným dopadem na třetí země nebo mezinárodní organizace.

Nenechte si ujít ani další aktuality z oblastí ochrany osobních údajů, telekomunikací a médií, e-commerce a dalších technologií, sledujte všechny novinky pod tagem TechLaw zpravodaj.

Cybersecurity TechLaw zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right