Lidé  Deloitte živě 

Deloitte má pět nových Partnerů… představujeme DANIELU HYNŠTOVOU

Dovedete si představit, že jste v jedné firmě už od studií? Postupně stoupáte v kariérním žebříčku, pracujete na významnějších zakázkách i klientech, řídíte vlastní týmy, až vystoupáte na metu nejvyšší – stanete se Partnerkou. Pak vás ale napadne jediné: není to už po 16 letech trochu stereotyp? „V Deloitte tohle slovo snad ani neznám,“ říká s úsměvem Daniela Hynštová, nová Partnerka Deloitte, která vede audity finančních institucí. „Díky tomu, že člověk mění pozice, a u nás v Auditu téměř z roku na rok, tak se mění nejen odpovědnosti, ale i vaše role.“

Jak se tedy postupem let změnil audit jako obor? V čem vám pomůže fakt, že jste v jedné firmě 16 let? Do jaké míry lze skloubit kariéru s mateřstvím? A co Daniele Hynštové její nová pracovní role přinese? Tady je její ohlédnutí za kariérou v Deloitte.

První pracovní pozice… Psal se rok 2002 a já do Deloitte nastoupila hned po škole jako Asistent – Analyst. Pracovala jsem na zakázkách přímo u klientů. Mou hlavní rolí bylo získávat a analyzovat primární podklady k auditu, komunikovat s účetními a hlavně mít oči otevřené a vstřebávat nové informace týkající se účetnictví i porozumění podnikání klienta. Naučila jsem se říct svůj názor před klientem, obhájit si ho, otevřeně říct, pokud si myslím, že nastala chyba. Dodnes tohle považuji za výhodu, že jsem se hned na začátku dostala k opravdové práci přímo u klienta.

Pokud jste v jedné firmě už od studií… Těžíte z toho vlastně pořád, vnímám to i dnes jako velikou výhodu. Díky této zkušenosti si myslím, že lépe rozumím tomu, co prožívají lidé na juniornějších pozicích. Z pohledu dnešního řízení lidí mi hodně pomáhá, že jsem schopná promítnout si situace, které řeší, a všechno to pak zohlednit. Zažívala jsem to samé, co oni dnes, bez ohledu na to, že to bylo už před 16 lety, začátky se zase tolik nemění.

Rada mladším: Nezavírejte oči před žádnou příležitostí, firma před nás staví různé výzvy, tak je uchopte a jděte si za nimi!

Změny v auditu… Obor se za těch 16 let změnil velmi významně, v minulosti byla spousta našich procedur založena na využití klasických detailních testů, dnes daleko více využíváme technologie a datové analýzy, díky kterým máme daleko lepší přehled o tom, co se u klienta děje. V daleko větším rozsahu se zabýváme porozumění podnikání klienta a nastavení vnitřního kontrolního prostředí. Takže to není jen o účetnictví… Některé věci se však nemění, a to třeba dobrá atmosféra ve firmě a vztahy mezi kolegy. Opravdu SPOLUpracujeme… To se všude nevidí…

Klíčový kariérní posun… Když jsem byla na pozici Senior Consultant, odjela jsem na výměnný pobyt do Deloitte ve Francii. Věnovala jsem se tam zejména auditu finančních institucí a pracovala na auditu jedné z nejvýznamnějších francouzských bank. Byla to jedna ze zkušeností, která mě významně posunula v kariéře. Na profesních vztazích, které jsem si tam tenkrát vybudovala, stavím dodnes. A to nejenom při spolupráci na auditech dnešních klientů, ale také na budování nových vztahů a vyhledávání nových auditních příležitostí.

Mateřství vs. kariéra… Těžké to pro mě vlastně vůbec nebylo, měla jsem výhodu, že jsem měla velmi dobrý příklad v roli Diany Rádl Rogerové, dnes Řídicí partnerky Deloitte, která se v té době stala matkou a zároveň byla Partnerkou a všechno skvěle zvládala. To byl pro mě skvělý příklad toho, že role lze kombinovat a že to může pozitivně ovlivnit i atmosféru v týmu… Odešla jsem na mateřskou dovolenou, po 8 měsících jsem se vrátila zpět na částečný úvazek. Bez problémů jsem fungovala… Co bych poradila ženám, které plánují rodinu a zároveň chtějí dělat kariéru? Nebojte se toho, jde to zvládnout a skloubit.

Ne všude ale maminkám vyjdou vstříc… Je to tak, tohle jsem na Deloitte vždycky velmi oceňovala a velmi jsem si vážila toho, že ani kvůli tomu, že jsem nějaký čas pracovala na částečný úvazek, mi nikdy nebránil v tom, abych v kariéře postupovala dál.

Nová role v Deloitte mi přinese… Odteď se změní moje odpovědnost za fungování některých věcí. Jako Partnerka budu pokračovat v započaté transformaci auditu, zejména s ohledem na využití nových technologií, na větším zapojení ADC, což je naše Service Shared Centrum, a taktéž se zaměřím na větší specializaci auditního týmu.

Gratulujeme, hodně štěstí v nové funkci!

Přečtěte si další příběh: Deloitte má pět nových Partnerů… Představujeme TEREZU KAVAN KLIMEŠOVOU.

Ženy v Deloitte SheXO Club

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right