Deloitte živě 

Dreamjob aneb práce snů v Deloitte 3: Vzhůru do akce!

Pokud bychom přistoupili na teorii, že práce snů je tvořena seznamem, ze kterého si musíme položky postupně odškrtávat, potom by o tom mém platilo následující: Posouvání se mimo komfortní zónu – hotovo.

Hned na začátku druhého měsíce na nás v atriu pražského Deloittu čeká natáčecí štáb, který se staral o promo k samotné Dremjob kampani. Tentokrát mají za úkol představit světu nás, vybrané dreamjobisty. Mé největší obavy pramení z toho, abychom nepůsobili až moc strojeně a nevyvolali u nezávislého diváka špatný dojem. V tomto ohledu musím poslat veliké díky směrem k lidem z produkce DFMG, kteří odvedli skvělou práci a navozením přátelské atmosféry umožnili, aby mé nervózní blekotání ustalo a vznikl materiál, se kterým je možné pracovat.

Přidejte se ke mně na cestě Dreamjobem i vy a přečtěte si všechny díly mého deníkového seriálu:

» První díl

» Druhý díl: Začátky

» Třetí díl: Vzhůru do akce!

Osobnostní profilování a využití potenciálu jedince

V rámci firmy probíhá dlouhodobá iniciativa testování pomocí Gallup CliftonStrenghts, což je způsob osobnostního profilování, které vychází z vyhodnocení silných a slabých stránek jedince. Postupně jim prochází jednotlivé týmy napříč Deloitte, což napomáhá k lepšímu využití potenciálu jedince a zefektivnění práce v týmu. Bylo nám nabídnuto se testování účastnit v rámci našeho osobnostního rozvoje a jako dobrý podklad pro to, co nás v následujících měsících čeká. Test vyhodnocuje celkem 34 osobnostních typů. Po absolvování následuje konzultace se specialistou, se kterým si podrobně projdete prvních deset nejsilnějšími vlastnostmi, s nichž pět je vašich nejsilnějších. V praxi vyobrazují vlastnosti na prvních příčkách okruhy, v nichž s poměrně malým vynaloženým úsilím dokážete dosáhnout skvělých výsledků.

Přiznám se, že jsem obecně k takovémuto testování skeptická a s odstupem jsem k tomu přistupovala i tentokrát. Po osobní konzultaci s Lenkou Krusovou-Řezáčovou však svůj přístup přehodnocuji. Vhledy, které mi dokázala poskytnout, a rozpoznání oblastí, ve kterých mi mohou mé silné stránky uškodit, byly více než inspirativní. Například na druhém místě se u mě nachází kategorie nazvaná Individualization, která spočívá v tom, že dokáži vypozorovat silné stránky ostatních a navzájem je propojovat tak, aby byla jejich společná práce co nejpřínosnější. Každá mince má však dvě strany, v tomto případě moje schopnost také může znamenat, že mohu lidem okolo připadat uzavřená, jelikož nedávám najevo své potřeby, načež se mohu cítit zklamaná z jejich přístupu. Do budoucna zní úkol jasně: občas mluvit více sama o sobě a mém pohledu na věc, než klást otázky a snažit se poznat potřeby ostatních. Proto bych tímto způsobem ráda vyzdvihla přínos této iniciativy, a to jak v rámci rozvíjení firemní kultury, tak potenciál, který skrývá pro businessovou stránku věci, kde dokáže v dlouhodobém horizontu zajistit zefektivnění procesů v týmech.

Dreamjob aneb práce snů v Deloitte

Číst více arrow-right-icon
Ilustrační obrázek: Dreamjob aneb práce snů v Deloitte

Dreamjob tým čtyřikrát jinak

Dále bych vám ráda představila náš pomyslný Dremjob tým o čtyřech lidech, kteří se věnují tématům jim blízkým. Snažíme se klást otázky na správných místech a vnášet do diskuze témata, na něž se v množství každodenní agendy občas pozapomene.

Dita. Dříve pracovala pro Deloitte na pobočce v Brně na pozici výkonné asistentky auditu. Díky každodennímu kontaktu s lidmi uvnitř firmy má dokonalý přehled o tématech, které hýbou každodenní agendou. V rámci svého dreamjobu se zaměřuje na interní udržitelnost a podílí se na plánování budoucího směřování firmy v této oblasti, do které například spadá téma waste managementu a cateringu.

Jirka. Druhý internista, který pracoval na pozici aktuára a nedá na svůj bývalý tým dopustit. I on se zabývá tématikou udržitelnosti, avšak z pohledu více businessového. Jeho hlavním cílem je propojování týmů v oblasti ESG a nastavování vzájemné spolupráce, tzv. model multidisciplinary managementu. Neméně rád se přidal do iniciativy, která sestavovala plán pro dobrovolnické akce, které budou zaměstnancům ve firmě nabízeny. Jako třešnička na dortu je únorová akce Pizza Thursdays.

Jan. Externista, který je studentem Masarykovy univerzity, konkrétně kombinovaného oboru filozofie a enviromentnálních studií. Má dřívější zkušenosti z Evropského parlamentu, kde se zajímal o témata spojená se strategie v oblasti evropské ochrany proti obchodním válkám a zároveň se podílel na mediální komunikaci našich europoslanců . Svým zaměřením přináší do firmy zcela unikátní pohled a boří sociální bubliny dvou odlišných světů. Zajímá jej zejména oblast firemní kultury a nového přístupu k ní.

Renča. Posledním z našeho malého týmu uprostřed obra jsem já. Studentka financí a práva na Masarykově univerzitě. V minulosti jsem měla možnost pracovat pro nadnárodní firmu v oblasti automobilové výroby, ale i pro český rodinný podnik, a porovnat tak dva zcela odlišné modely řízení. V Deloitte se zaměřuji zejména na budování firemní kultury a zvýšení povědomí studentů o možnostech, které práce u nás nabízí.

Dva měsíce za námi. Počáteční adaptace proběhla, my se sžili s našimi novými pozicemi a těšíme se na výzvy, které nás čekají v následujících týdnech.

Dreamjob aneb práce snů v Deloitte 2: Začátky

Číst více arrow-right-icon
Ilustrační obrázek: Dreamjob aneb práce snů v Deloitte 2: Začátky
Dreamjob

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right