Udržitelnost  Deloitte živě 

Hlasujte pro nejlepší projekty, které adaptují města a krajinu na klimatickou změnu

Sucho v krajině, přehřívání měst, přívalové srážky a půdní eroze – to jsou jen některé nepříjemné důsledky klimatické změny, s nimiž se v posledních letech setkáváme stále častěji. Odpovědnost v oblasti klimatu je pro Deloitte jedno z klíčových témat v oblasti CSR. A proto se naše společnost stala partnerem soutěže Adapterra Awards, jejímž cílem je podpořit rozvoj adaptačních opatření na změnu klimatu v České republice. Do hlasování v kategorii Cena sympatie se můžete zapojit i vy!

Soutěž Adapterra Awards, kterou již popáté organizuje Nadace Partnerství, oceňuje projekty, které reagují na dopady klimatických změn a přicházejí s inspirativními řešeními krajiny, měst i budov. Účastníci se můžou hlásit do pěti kategorií. Vítěze čtyř z nich – Zastavěná území, Náš domov, Volná krajina a Pracovní prostředí – vybírá odborná porota. Veřejnost pak může hlasovat v kategorii Cena sympatie, jejíž vítěz získá od Deloitte finanční odměnu v hodnotě 50 000 Kč na rozvoj adaptačních opatření.

Už jste hlasovali?

Prohlédněte si všech 21 soutěžících projektů a hlasujte pro nápad, který je podle vás nejinspirativnější! Hlasování probíhá do 15. října 2023. Vítěze všech kategorií se dozvíme na slavnostním vyhlášení 1. listopadu 2023.

Dejte hlas nejsympatičtějšímu adaptačnímu opatření >

„Soutěž Adapterra Awards naplnila naše očekávání především díky propojení udržitelnosti, inovací a důrazu na komunitní rozvoj. Tyto aspekty vnímáme jako klíčové a klademe na ně velký důraz i u nás v Deloitte,“ říká Miroslav Lopour, senior manažer strategických projektů v energetickém týmu Deloitte a expert na problematiku energetické udržitelnosti a regenerace krajiny, který zasedá v odborné porotě soutěže.

S Nadací Partnerství spolupracuje Deloitte v oblasti ochrany životního prostředí a udržitelnosti od letošního roku. Spolupráce zapadá do globální firemní strategie WorldClimate, která je zaměřená na odpovědnost v oblasti klimatu. „Při nastavení spolupráce s Nadací Partnerství pro nás bylo důležité najít smysluplné projekty s dlouhodobým pozitivním dopadem na firmy i veřejnost,“ vysvětluje Mirek Lopour, proč se naše společnost rozhodla s Nadací Partnerství spolupracovat a proč podpořila právě Adapterra Awards. Soutěž ovšem není jediným projektem Nadace Partnerství, který Deloitte podporuje. Detaily o vybraných aktivitách Deloitte v oblasti udržitelnosti najdete v rozhovoru s Olgou Třískovou, ředitelkou pro mezinárodní standardy ISO a zakladatelkou česko-slovenského Climate Councilu v Deloitte.

Udržitelnost

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right