Daně 

Papírovým dokladům je konec! Cizinci musí mít nově biometrické karty

Novela zákona o pobytu cizinců, která vstoupila v platnost již 2. srpna 2021, zavedla pro cizince povinnost vyměnit do 3. srpna 2023 papírové doklady za biometrické. Pokud jste o této povinnosti dosud nevěděli, v následujícím článku vám přinášíme důležité informace, jak nyní postupovat.

Pokud jste rodinným příslušníkem občana EU a držitelem papírového dokladu, upozorňujeme, že jeho platnost skončila ke dni 3. srpna 2023. Váš pobyt na území ČR je nadále platný, musíte však navštívit pracoviště Ministerstva vnitra ČR – Oddělení pobytu cizinců a provést výměnu stávajícího dokladu za průkaz biometrický. Doporučujeme tak učinit co nejdříve.

Výměna průkazu byla do 3. srpna 2023 bezplatná, nyní už za ni musí zájemci zaplatit. Jaký je tedy postup?

K výměně je potřeba přiložit kolek v hodnotě 200 Kč, který lze zakoupit na české poště. V případě, že jste v meziobdobí zároveň změnili adresu svého pobytu a budete tuto změnu rovnou nahlašovat, bude potřebný další kolek v hodnotě 200 Kč.

Pokud potřebujete v této oblasti pomoci, neváhejte se na nás obrátit. Pomůžeme vám sjednat termín na Ministerstvu vnitra ČR a poskytneme vám veškerou asistenci s touto agendou spojenou.

Od 1. července 2023 platí v oblasti cizineckého práva řada nových pravidel, která vzešla z novely zákona o pobytu cizinců, zákona o zaměstnanosti a zákona o veřejném zdravotním pojištění a dalších souvisejících zákonů. Buďte v obraze a projděte si všechny důležité změny, které jsme shrnuli v našem článku.

Imigrace Zaměstnávání cizinců dReport zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right