COVID-19  Daně 

Vyhlášení nových výzev v programech zaměřených na pomoc s bojem proti koronavirové nákaze

Vláda na mimořádném jednání ve středu 14. října schválila několik dotačních programů pro podporu podniků a podnikatelů působících v hospodářských odvětvích, která jsou nejvíce postižena koronavirovou pandemií. Jedná se o prodloužení stávajících programů či o přípravu programů nových, jako jsou COVID – Kultura, COVID – Nájemné, COVID – Bus či COVID – Sport II. Celkem tak bude z těchto programů mezi podniky a podnikatele rozděleno 3,45 mld. Kč.

COVID – Nájemné

Vláda schválila přípravu druhé výzvy v programu COVID – Nájemné určené pro firmy a podnikatele, kteří byli i v druhé vlně koronavirové pandemie v souvislosti s opatřeními vlády nuceni zavřít či výrazně omezit své provozy. Podniky mohou získat příspěvek na nájem až 50 procent z celkového nájemného za 3. čtvrtletí roku 2020. Tentokrát však již není nutná sleva pronajímatele, což podání žádosti výrazně zjednoduší. Na podporu firem a podnikatelů je určeno celkem 1,2 mld. Kč.

Kdo může o dotaci žádat:

  • Zejména provozovny stravovacích služeb, hudební či taneční kluby, diskotéky, kina, kongresy a jiné vzdělávací akce, výstavy a veletrhy, sportoviště ve vnitřních prostorech staveb, posilovny a fitness centra, vnitřní koupaliště, wellness zařízení, sauny, zoologické zahrady, komerčně provozovaná muzea a galerie a další

Výše dotace:

  • Maximálně 10 mil. Kč

Míra podpory:

  • Příspěvek ve výši 50 % nájemného

Příjem žádostí:

  • od 21. října 2020 9:00 hod. do 21. ledna 2021 23:59 hod.
COVID-19 Koronavirus Dotace a investiční pobídky dReport zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right