Daně 

Změna přihlašování do dotačního portálu ISKP21+

Již od 29. 3. 2024 nebude možné do dotačního portálu ISKP21+ vstupovat prostřednictvím „ADFS“, tedy vyplněním uživatelského jména a hesla. Pokud tak v systému připravujete projektový záměr či již realizujete a administrujete dotační projekt, nenechávejte změnu na poslední chvíli.

Nově v ISKP21+ dochází k úpravě způsobu přihlašování a ověřování identity uživatele. Novinkou je povinnost uživatele přihlašovat se do ISKP21+ pouze pomocí NIA (Národní identitní autority). Přihlášení bude možné provést prostřednictvím libovolného elektronického identifikačního prostředku. Může se jednat např. o bankovní identitu, MojeID, mobilní klíč eGovernmentu, eObčanku, NIA ID (dříve „jméno, heslo, SMS“), IIG – International ID Gateway či I.CA identitu s kartou Starcos.

Změna se týká zadavatelů i příjemců čili všech externích uživatelů ISKP21+. Konkrétně jde o uživatele, kteří se přihlašují do systému prostřednictvím ADFS (uživatelské jméno a heslo), jak jedním, tak i více účty. Změna se netýká zahraničních uživatelů a uživatelů využívajících již nyní přihlášení prostřednictvím NIA. Důvodem změny jsou především bezpečnostní faktory.

Změnu je možné provést pomocí depeše v ISKP21+ a e-mailu, který byl administrátory zaslán pro každý vlastněný účet. Zde můžete nalézt unikátní klíč pro sloučení všech účtů a pro založení požadavku na úpravu identity na nové přihlášení. Požadavek bude vyřizovat provozovatel aplikace a o vyřízení vás bude informovat e-mailem.

Tuto úpravu je třeba provést nejlépe do 29. 3. 2024. Po tomto datu již nebude možné přihlásit se do MS21+ prostřednictvím ADFS, nicméně stále bude možné provést úpravu identity, po jejímž dokončení se do ISKP21+ přihlásíte. Změna je ze strany administrátorů aplikace vyřízena v řádu jednoho dne, po tuto dobu se však vystavujete riziku, že se do portálu nebudete moci přihlásit a splnit povinné termíny ve vašem dotačním projektu.

Dotace a investiční pobídky dReport zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right