Daně 

Aktuální vývoj v oblasti mezinárodních smluv o zamezení dvojímu zdanění

S blížícím se koncem roku přinášíme aktuální informace o stavu nebo výhledu nových smluv o zamezení dvojímu zdanění. Od 1. ledna se začnou provádět ustanovení smlouvy s Ghanskou republikou a také ustanovení nového zákona o zamezení dvojímu zdanění s Tchaj-wanem.

V průběhu srpna vstoupila v platnost smlouva o zamezení dvojímu zdanění s Ghanskou republikou (obsahuje i protokol). Ustanovení této smlouvy se začnou provádět od 1. ledna 2021. V rámci legislativního procesu v Parlamentu jsou aktuálně načteny také další nové smlouvy o zamezení dvojímu zdanění s Botswanou, Kyrgyzstánem, Senegalem, Bangladéšem a Kosovem, nicméně tyto nové smlouvy do konce roku schváleny zřejmě nebudou – respektive u nich nebude dokončen ratifikační proces.

Připomínáme, že od 1. ledna 2021 se začnou provádět ustanovení nového zákona o zamezení dvojímu zdanění s Tchaj-wanem (zákon č. 45/2020 Sb.). Ačkoliv nemá postavení smlouvy o zamezení dvojímu zdanění, jedná se o důležitou normu, která umožní zamezit dvojímu zdanění obchodních aktivit probíhajících mezi Českou republikou a Tchaj-wanem. Více jsme k tomuto tématu psali v článku Přijetí zákona o zamezení dvojímu zdanění s Tchaj-wanem.

Dvojí zdanění Mezinárodní zdanění dReport zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right