Deloitte živě 

Běháme za dobrou věc, podpořili jsme Centrum Rubikon

Účast na prestižních závodech v běhu, individuální tréninky nebo lekce s trenérem, v Deloitte zkrátka během žijeme. Běháním si ale nezlepšujeme jen vlastní fyzičku, snažíme se i pomáhat – třeba jako Centru Rubikon, pro nějž jsme v dubnu připravili charitativní kvíz. Hlavní cenou byla štafeta na Běh se žlutou stužkou, na němž 26. června v Praze vyběhne i tým „Anonymous“ Deloitte Legal.

Běh se žlutou stužkou chce upozornit na nutnost integrace lidí s trestní minulostí a usnadnit jim návrat do společnosti. Stojí za ní právě Centrum Rubikon, které jim pomáhá najít druhou šanci, ať už vyvedením z dluhové pasti, urovnáním vztahů v rodině, vyrovnáním se s drogovou závislostí nebo důsledky věznění. Prostřednictvím běhání klienti Rubikonu bojují se stresovými situacemi. Sport jim pomáhá vytvořit si zdravé společné návyky a obecně si po dlouhém dni vyčistit hlavu.

A s takovou motivací pro běhání se umí ztotožnit i řada našich kolegů. Pro Terezu Kavan Klimešovou, partnerku ve společnosti Deloitte, se běhání stalo zdravou závislostí: „Běhat jsem začala trochu s nelibostí v cestě za zhubnutím po porodu. Na začátku to byl boj. Vůbec jsem nečekala, že se mi otevřou nové obzory a běhání se stane nedílnou součástí mého života. A částečně i závislostí. Běh je čas pro mě samotnou, je to takový můj dětský pokoj, kam se můžu zavřít. Je ale i místem, které spojuje, kde se seznamuji s novými lidmi a posouvám své limity. Běhám, protože prostě musím.“ Tereza se běhání věnuje dlouhodobě, ve firmě přišla dokonce s novým konceptem pracovních obědů running business lunches.

Pokud se chcete charitativní akce Běh se žlutou stužkou zúčastnit i vy, registrujte se na stránkách projektu.

Ve světě existuje více než sto druhů sociálních inovací, které hledají řešení aktuálních sociálních problémů a pomáhají znevýhodněným skupinám. Přečtěte si, co všechno sociální inovace mohou nabídnout a jak lze s nimi zlepšit kvalitu života jednotlivců, tedy i lidí s trestní minulostí.

Sport v Deloitte

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right