Deloitte živě 

Deloitte Technology Fast 50: Nový rekord pro Česko a FTMO podruhé vítězem

Spanilá jízda českých firem pokračuje – tuzemské technologické společnosti opět zabodovaly v žebříčku Deloitte Technology Fast 50 CE 2022. Úspěch slaví platforma FTMO, která se podruhé v řadě stala nejrychleji rostoucí technologickou společností v Česku i celé střední Evropě. V první desítce se dále umístily společnosti IP Fabric a Driveto. V kategorii Companies to Watch pak obsadila první místo firma DIANA Biotechnologies, která si zároveň na své konto připsala nový rekord soutěže.

Čtvrtek 24. listopadu 2022 patřil technologickým firmám. Na gala večer při příležitosti předávání cen Deloitte Technology Fast 50 dorazilo do pražského divadla Archa bezmála 400 hostů, slavnostní vyhlášení však mohli diváci sledovat také online. A že šlo o skutečně mimořádnou podívanou! České technologické firmy totiž stanuly na prvních místech hned ve dvou kategoriích: Fast 50 a Companies to Watch.

FTMO po roce znovu lídrem Fast 50 v Česku i střední Evropě

Do čela žebříčku Fast 50 „vyrostla“ společnost FTMO, jejíž průměrný růst činil mimořádných 25 255 %. Pro platformu FTMO, která hledá a testuje obchodníky na finančních trzích, je to už druhý rok po sobě, co získala ocenění pro nejrychleji rostoucí firmu v Česku i celém středoevropském regionu. „Vděčíme za to především těm sto padesáti úžasným zaměstnancům, bez kterých bychom tady určitě nebyli,“ poděkoval při přebírání ceny Otakar Šuffner, jeden ze zakladatelů společnosti. A plánů do budoucna má FTMO také hodně: „Myslím si, že jsme se hodně posunuli. Neustále řešíme produkt, máme hodně dalších nápadů, jak jej obohatit. Ale koukáme se i jinam, posilujeme skupinu a začínáme se zajímat o další investice,“ upřesnil druhý ze zakladatelů firmy Marek Vašíček.

FTMO: Globální platforma pro tradery na finančních trzích je nejrychleji rostoucí firmou ve střední Evropě

Číst více arrow-right-icon
Ilustrační obrázek: FTMO: Globální platforma pro tradery na finančních trzích je nejrychleji rostoucí firmou ve střední Evropě

V první desítce Fast 50 se dále umístily společnosti IP Fabric (s tempem růstu 2 390 %), platforma zajišťující spolehlivost ​a bezpečnost infastruktur velkých podniků​, a Driveto (s tempem růstu 2 131 %), která poskytuje flexibilní operativní leasing pro fyzické osoby, živnostníky a malé firmy​. Zatímco IP Fabric je v žebříčku nováčkem, pro Driveto jde už o druhý úspěch ve Fast 50.

Nejúspěšnější české firmy v Deloitte Technology Fast 50 za rok 2022

  1. FTMO, tempo růstu: 25 255 %
  2. IP Fabric, tempo růstu: 2 390 %
  3. Driveto, tempo růstu: 2 131 %
  4. HoppyGo, tempo růstu: 2 099 %
  5. Knihobot, tempo růstu: 1 835 %

Kompletní přehled umístěných firem najdete na webových stránkách Deloitte Technology Fast 50.

Česká biotechnologická společnost pokořila rekord soutěže

Další pomyslné zlato, v tomto případě v kategorii Companies to Watch (dříve Growth Stars) určené mladým firmám, které rychle rostou, ale existují kratší dobu, si odnesla česká společnost DIANA Biotechnelogies. Ta si však s tempem růstu 100 314 % kromě vítězství ve zmíněné kategorii připsala ještě jedno významné prvenství – nejrychlejší růst v celé historii soutěže. Společnost DIANA Biotechnolgies se zabývá výzkumem a vývojem léčiv a diagnostických metod. „Recepty na růst máme dva. Jedním je kloubení mnoha expertíz v biotechnologiích a druhým je tvrdá práce nejenom nás, ale všech lidí ve firmě,“ popsal cestu k úspěchu Martin Dienstbier, spoluzakladatel společnosti.

DIANA Biotechnologies: Firma, která ovládla PCR diagnostiku v Česku. Teď se chce vrátit k vývoji léčiv pro celý svět

Číst více arrow-right-icon
Ilustrační obrázek: DIANA Biotechnologies: Firma, která ovládla PCR diagnostiku v Česku. Teď se chce vrátit k vývoji léčiv pro celý svět

Dalšími firmami, které stanuly na stupních vítězů v kategorii Companies to Watch, jsou ShipEx Logistic, logistická platforma pro doručování zásilek do celého světa, a CityZen, výrobce bavlněných triček se speciální hydrofobní úpravou, která odolají potu i špíně.

quote icon

Dvě první místa v klíčových kategoriích soutěže a další množství oceněných ukazují na dlouhodobý trend v českém tech světě. A sice, že firmy z ČR jsou nejen relevantním hráčem v mezinárodním prostředí, ale dokonce i jedním z leaderů technologického rozvoje. Už jen široké spektrum oblastí, kterým se oceněné firmy věnují, jasně ukazuje, že potenciál českých technologických společností nemá hranic. A my máme radost, že můžeme zviditelnit jejich úspěch.

author name Kateřina Novotná, lídr programu Deloitte Technology Fast 50 CZ

Kategorií Companies to Watch však spanilá česká jízda na Deloitte Technology Fast 50 nekončila. Speciální ocenění Impact Stars pro společnosti, které vyvinuly unikátní a inovativní produkt nebo poskytují služby s revolučním dopadem na trh, si odnesla hned trojice českých firem. Byly jimi Apis Innovation, společnost zabývající se inovacemi ve včelařství, Snuggs, výrobce produktů pro intimní péči, a Stimvia, technologická platforma pro neinvazivní léčbu chronických onemocnění centrální nervové soustavy pomocí neuromodulace.

Apis Innovation: Udržitelné včelařství s benefity pro přírodu i konzumenty medu

Číst více arrow-right-icon
Ilustrační obrázek: Apis Innovation: Udržitelné včelařství s benefity pro přírodu i konzumenty medu

V rámci vyhlašování byla představena také nová kategorie s názvem CE Tech Rocketship, kterou uděluje Deloitte ve spolupráci se společností Google Cloud. Toto ocenění vybírá porota a je určeno pro firmy, které vyvinuly vysoce kvalitní a škálovatelné technologické řešení, které má velký obchodní potenciál. Prvními oceněnými firmami se staly digitální odpadové tržiště Cyrkl a LutherOne, technologický HR ekosystém pro efektivnější využití potenciálu zaměstnanců.

Kompletní žebříček všech firem, které získaly ocenění v rámci programu Deloitte Technology Fast 50, ale také další informace o soutěži či záznam ze slavnostního předávání najdete na webových stránkách programu.

Deloitte Technology Fast 50

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right