Daně 

Přehled připravovaných výzev do konce roku 2023

Zajímá vás, jaké investice a projektové záměry bude možné podpořit z dotačních výzev plánovaných k otevření do konce roku? Připravili jsme pro vás přehled nejzajímavějších dotačních příležitostí s aktuálně stanovenými termíny vyhlášení.

Na začátku srpna očekáváme vyhlášení výzev na podporu oběhového hospodářství a úspor vody, ve kterých budou moci žádat malé, střední a velké podniky se střední tržní kapitalizací (do 3 000 zaměstnanců). Příjem žádostí by měl být otevřen od 15. 8. do 30. 11. 2023.

Na podzim pak plánuje Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásit výzvy zaměřené na IT a Technologie 4.0. Tyto programy podporují digitální transformaci, automatizaci a robotizaci procesů pro malé a střední podniky.

Čtvrtý kvartál přinese příležitosti především ve výzkumné a vývojové oblasti, kde je plánováno vyhlášení výzev Aplikace a Inovace. Tyto programy patří mezi ty administrativně nejnáročnější – vyžadují doložení kvalitně zpracovaného podnikatelského záměru a široké podpůrné dokumentace, proto doporučujeme zahájit přípravu vaší dotační žádosti co nejdříve.

Jednou z nejočekávanějších událostí tohoto roku je vyhlášení výzev RES+ z Modernizačního fondu, ze kterých bude možné financovat pořízení fotovoltaických elektráren. Původně bylo vyhlášení výzev plánováno již na léto 2023. Aktuálně však došlo k posunu – vyhlášení výzev na malé (do 1 MWp) i velké (nad 1 MWp) instalace FVE je avizováno až na listopad/prosinec. K otevření výzev a zahájení příjmu žádostí pak dojde pravděpodobně až v novém roce 2024.

Více shrnuje následující tabulka:

Dotační program Marketing podpoří mezinárodní expanzi podniků

Číst více arrow-right-icon
Ilustrační obrázek: Dotační program Marketing podpoří mezinárodní expanzi podniků
Ministerstvo průmyslu a obchodu Digitální transformace Výzkum a vývoj Dotace a investiční pobídky dReport zpravodaj

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right