Deloitte živě 

Deloitte KidsXO klub děti seznámil s 3D tiskem i programováním Ozobotů

Dnešek patří dětem, budoucnost je prozatím na nás. To je motto našeho Deloitte KidsXO klubu pro děti od 8 let, v rámci něhož pořádáme pravidelná setkání na různá témata. To poslední se zaměřilo na technologie a kreativitu a schopnost jejich využití - na dvě klíčové schopnosti, které budou v budoucnu formovat pracovní i osobní život dnešních dětí. Jak setkání probíhalo?

Děti hostila naše nová budova na Vinohradech a vedle řídící partnerky Deloitte Diany Rádl Rogerové a Senty Čermákové se ho zúčastnil ještě lídr iniciativy Deloitte Green Nik Černomorský. Trojici doplnila teprve šestnáctiletá Maria Šimůnková, která už stihla naprogramovat vlastního chatbota – ten zvládne odpovídat na dotazy pacientů lékařské ordinace, a více než 60 dětí, které dostaly příležitost vyzkoušet si řadu zajímavých aktivit. Od závodů autíček v našich garážích až po 3D tisk či programování Ozobotů.

Nejlepší 3D modelář, závodník a programátor si pak na konci dne odnesl diplomy a zajímavé ceny, které se rozdávaly i za nejkreativnější díla. Kreativita je totiž přesně to, co bude v následujících letech hrát prim, a tak ji Deloitte podporuje všemožnými prostředky.

Dnešní děti budou renesančními lidmi budoucnosti aneb generalisté vs. specialisté…

Z hlediska rozsahu a konkrétnosti znalostí obvykle mluvíme o dvou základních typech zaměstnanců: generalistech a specialistech. První jmenovaní jsou lidé, kteří mají přehled o větší škále oborů a orientují se ve vícero oblastech. Specialisté jsou potom ti, kteří se věnují jednomu oboru, ale o to hlouběji.

Obecně panuje domněnka, že v budoucnu naleznou uplatnění spíše generalisté, kteří více odpovídají popisu onoho renesančního člověka budoucnosti. Je ale takovéto dělení správné? „Nejsem zastánce pojmů generalista a specialista,“ prozradila Diana. Podle ní se jedná o zavádějící termíny, neboť vše záleží na talentu a funkci daného člověka. Více o tom, jak vypadá ideální spolupracovník a jak správně sestavit fungující tým, který zvládne výzvy budoucnosti, promluvila Diana v rámci panelové diskuze na Colours of Ostrava.

Klub pro děti a mládež ve věku 8 až 18 let, kde navzájem debatujeme o budoucnosti a seznamujeme se s technologickými novinkami z různých oblastí, které jednou budou součástí běžného života. Zajímá vás, jaká další setkání jsme pro zvídavé školáky připravili? Vše podstatné najdete tady na blogu pod tagem Deloitte KidsXO klub, informace o dalším setkání pak poskytne náš Facebook.

Inovace Deloitte KidsXO klub 3D tisk Robotika

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right