Lidé 

Nestihli jste vycestovat během studia na VŠ? Zkuste to teď v Deloitte, v týmu pojistných matematiků!

Vyrazit na několik měsíců do zahraničí, účastnit se zajímavého mezinárodního projektu, poznávat nové lidi z různých koutů světa a ve volných chvílích si s nimi užívat život takřka ve studentském stylu. Že to zní skvěle? Souhlasíme. Naši pojistní matematici tuto možnost mají.

Český tým pojistných matematiků navázal v nedávné době úzké partnerství s Deloitte v Německu. Nová forma spolupráce spočívá v tom, že český Deloitte vyčlení jeden tým výhradně pro projekty německého Deloitte. „Momentálně proto hledáme lidi, kteří by byli ochotní pracovat na mezinárodních zakázkách a vyjíždět do ciziny, a nemusí to být jen do Německa, ale třeba i do Anglie, Francie nebo Itálie,“ říká Adam Voldán, manažer z týmu pojistných matematiků v Deloitte, který si sám několikrát zahraniční pobyt vyzkoušel.

Co dělá tým pojistných matematiků v Deloitte? Přečtěte si článek „Pojistný matematik v Deloitte programuje i cestuje“ a dozvíte se například to, v čem spočívá práce pro pojišťovny a jak se tohoto oboru dotýká rozvoj automatizace.

Nejen práce, ale i spousta zážitků a nových přátel

Zahraniční pracovní pobyt trvá většinou dva tři měsíce, které lze považovat za zkušební. Dále se doba prodlužuje podle potřeb klienta. „Měli jsme dokonce kolegy, kteří tam zůstali dodnes. Přešli třeba do anglického Deloitte a stali standardními zaměstnanci v Anglii,“ říká Adam Voldán.

Adam měl za dobu svého dosavadního působení v Deloitte možnost pracovat pro klienty v Anglii, Itálii a v Německu. „Za mě to byla vždycky obrovská deviza. Ať už proto, že se člověk upevní v jazyce, nebo že pozná nové prostředí a to, jak se pracuje a žije někde jinde,“ vzpomíná Adam a dodává: „Když jsem poprvé přiletěl do Anglie, připadal jsem si jako na Erasmu. Protože u velkých projektů pro firmy, které se nacházejí třeba mimo hlavní město nebo jiná města, kde sídlí Deloitte, se často sejde více lidí z různých míst. Všichni jsou v cizím městě, po večer se scházejí a žijí tak nějak spolu. Jsou z toho fajn zážitky, není to jen o práci.“

Jde to i s rodinou

Pokud si říkáte „to zní hezky, ale já už mám rodinu, nechci být daleko od ní,“ nemusíte věšet hlavu. Rodina totiž může vyrazit s vámi. Například Adam Voldán měl s sebou manželku a děti během obou svých pracovních pobytů v Německu, konkrétně v Hamburku a Kolíně nad Rýnem. Jestli ale bude „deloití erasmák“ létat na víkendy domů, nebo bude zůstávat na místě a poznávat nové prostředí, záleží zcela na něm. Obě varianty jsou možné.

Nabídka platí i pro mimopražské

Seniorní kolega, který má již relevantní zkušenosti, nemusí trávit v naší pražské kanceláři mnoho času. Může pracovat i z domova. Netrváme proto ani na tom, aby bydlel v Praze. „Z našeho pohledu je jedno, jestli ten člověk sedí v Praze, nebo třeba v Náchodě. Samozřejmě ve chvíli, kdy němečtí kolegové řeknou, že ho potřebují v Německu, musí být připravený odjet. Ale v období, kdy pracuje z ČR, je důležité, že je připojený na Skype, že mu lidé z Německa můžou kdykoliv zavolat, nasdílet s ním obrazovku a konzultovat, co potřebují,“ vysvětluje Adam Voldán.

Co by nemělo v CV našeho nového kolegy chybět?

  • Ukončené VŠ studium matematiky a podobných oborů (MatFyz, ČVUT, VUT, technické obory z ciziny apod.)
  • Základy programování
  • Ideálně dva až tři roky praxe, ale umíme zaučit i absolventa
  • Připravenost vycestovat do zahraničí i na několik měsíců
  • Angličtina
Aktuárské služby

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right