Deloitte živě 

10 článků o Deloitte, které byste si měli přečíst, ještě než skončí rok 2018

Uplynulý rok z pohledu Deloitte. Přesně o tom je poslední článek letošního roku. Zpráv, aktualit, komentářů i reportáží z našich akcí ale bylo pochopitelně mnohem víc, stačí se jen začíst do některého z 369 článků, které jsme od března publikovali na tomto blogu. Jménem celé redakce dReport a společnosti Deloitte vám přejeme hodně štěstí, úspěchů i pohody po celý rok 2019. A kvalitní čtení!

Když si Josef Průša, zakladatel společnosti Prusa Research vyrábějící 3D tiskárny, loni přebíral cenu za třetí příčku v soutěži Deloitte Technology Fast 50, neskrýval zklamání. Firma rostla raketovým tempem, ale přesto tempo růstu ve výši 6900 procent stačilo „jen“ na bronz. Už tenkrát měl ale jasno: do roka a do dne porazí vítěze z roku 2017, vyhledávače letenek Kiwi.com! Výsledek? Po 12 měsících více než zdvojnásobený růst a první místo mezi padesátkou nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední Evropě. Chci si přečíst celý článek.

Začátek letošních Colours of Ostrava poznamenalo sychravé počasí a neustávající, intenzitu měnící déšť. To ale premiéru Deloitte na ostravském hudebním svátku nemohlo pokazit. Už jen proto, že hlavní částí pro náš tým nejsou koncerty (ehm, snad tedy jen ve volném čase), ale Meltingpot, který se naštěstí odehrává tam, kde je sucho – uvnitř. Taková byla (ne)hudební premiéra Deloitte na festivalu Colours of Ostrava. Chci si přečíst celý článek.

Se sdílenou ekonomikou je spojeno téma regulace a silné emoce. Stát si láme hlavu, jak nové formy podnikání zdanit, nemá se však o co opřít – postoje ke sdílené ekonomice se ve světě rozcházejí. Jednou ze sdílených služeb, která zákonodárce pálí nejvíc, je sdílená doprava v čele s přepravní společností Uber. Jaké povinnosti řidičům z provozování této služby plynou? A budeme potřebovat nové zákony, které budou regulovat sdílenou ekonomiku? Chci si přečíst celý článek.

Pozvat klienta na running sushi zvládne každý, ale co takhle running business lunch? „Celé to vzniklo úplnou náhodou, běhat jsem začala před dvěma lety. Myšlenku aplikovat tento přístup i na klienty jsem měla v hlavě už delší dobu, ale než došlo k realizaci nápadu, potřebovala jsem natrénovat. Nechtěla jsem vedle klienta popadat dech po každém slově…“ říká naše Partnerka, Tereza Kavan Klimešová. Chci si přečíst celý článek.

V říjnu jsme porovnali dostupnost bydlení ve 14 zemích Evropy a zjistili jsme, že Češi musí šetřit nejdéle v Evropě! Ke koupi bytu o rozloze 70 metrů čtverečních potřebují 11,3 průměrných ročních platů, což je nejvíce ze sledovaných zemí. Dotahují je druzí Britové s necelými deseti ročními platy, třetí jsou Francouzi s osmi. A komu je hej? Belgičanům! Těm na byt o uvedené rozloze stačí jen 3,7 ročních platů. Proč je na tom Česká republika nejhůře? Chci si přečíst celý článek.

S mobily a tablety v ruce se už téměř narodili, sociální sítě mají jako hlavní zdroj zpráv o každodenním životě i světě. To jsou dnešní „teeni“, děti, které tvoří naši budoucnost. A my s nimi počítáme. Proto jsme pro ně v rámci dalšího setkání Deloitte KidsXO klubu na zářijovém Future Port Prague připravili speciální program a umožnili jim, aby se setkaly s hlavními tvářemi této konference. Chci si přečíst celý článek.

„IT oblasti většinou lidé nerozumí, je to pro ně černá skříňka. A právě my jsme ti, kdo do této černé skříňky vstupují. Nejsme ale typickými ajťáky, IT pochopitelně rozumět musíme, ale hlavně musíme rozumět byznysu,“ říká Ivan Voříšek, který má v Deloitte společně s dalšími kolegy na starosti tým IT auditorů. Chci si přečíst celý článek.

Není pochyb o tom, že virtuální a rozšířená realita otevírají nové dimenze oblasti Real Estate. Můžete se procházet po budovách, které zatím neexistují, nebo navrhovat domy a byty tak reálné, že téměř cítíte strukturu omítky. S novými technologiemi se celá oblast postupně rozvíjí a posouvá hranice toho, co je možné. A nemusí jít pouze o využití virtuální reality, do hry vstupuje také robotika, automatizace nebo zkrátka hodně chytré aplikace. Chci si přečíst celý článek.

Co je to vlastně blockchain? Jaká jsou jeho specifika a jak celý proces funguje? A jaký je rozdíl mezi blockchainem a bitcoinem? Blockchain je dnes často zmiňovaným tématem, i přesto ale odpovědi na tyto otázky mohou být pro mnohé nejasné. Cílem našeho pětidílného seriálu „Blockchain pro začátečníky“ je proto popsat vlastnosti, principy a podstatu blockchainu. Chci si přečíst celý článek.

Nepotřebujete křišťálovou kouli, abyste dokázali předpovědět, jestli jsou lidé ve vašem týmu spokojení, nebo zda se chystají dát výpověď. Analytika dokáže žádoucím způsobem ovlivnit jednotlivé procesy v HR a snadněji firmu nasměrovat k plnění jejích strategických cílů. Chci si přečíst celý článek.

Nadcházející akce

Semináře, webcasty, pracovní snídaně a další akce pořádané společností Deloitte.

    Zobrazit vícearrow-right